снимка pixabayЧехия замразява заплатите на всички свои държавници. Законопроектът засяга парите

...
снимка pixabayЧехия замразява заплатите на всички свои държавници. Законопроектът засяга парите
Коментари Харесай

Чехия замразява заплатите на държавниците за следващите пет години

снимка pixabay

Чехия замразява заплатите на всички свои държавници. Законопроектът визира парите на чешкия президент, членовете на държавното управление и членовете на двете камари на Народното събрание за идващите 5 години, заяви чешката телевизия.

" Депутатите от долната камара на чешкия парламент с болшинство от гласовете утвърдиха законопроекта за заледяване за идващите 5 години /от 2022 до 2026 г./, заплатите на висшите политици - президентът на републиката, членовете на държавното управление, депутатите на долната камара на Народното събрание и членовете на горната камара на Народното събрание ", се споделя в известието, представено от БГНЕС.

В момента базовата месечна заплата на чешки народен представител е към 4,100 $. От януари 2022 година тя трябваше да се усили с 6% или с към 250 $. Заплатите на министрите или ръководителите на всяка от камарите на Народното събрание без заледяване биха се нараснали с към 475 $.

Решението на долната камара към момента би трябвало да бъде прегледано на съвещание на Сената, само че той ще направи това едвам след парламентарните избори на 8-9 октомври.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР